018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Bekstvo u prirodu“ sve masovnije

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Vikend za nama obeležila je manifestacija „Bekstvo u prirodu“, koja je po četvrti put organizovana na Kameničkom visu. Više od 5000 posetilaca uživalo je u šesnaestočasovnom muzičkom programu i pratećim dešavanjima, a organizatori su ovogodišnji festival ocenili kao najbolji do sada. 

Ovogodišnji program bio je bogatiji po mnogo čemu, ističu organizatori, počevši od toga da su prvi put postavljene dve bine, dok je posetiocima ponuđen i mnogo veći broj pratećih sadržaja. Kao i prethodnih godina, fokus je bio na muzičkom delu programa, u okviru kog je nastupilo dvadesetak izvođača, elektronske i alternativne domaće scene, dok su se iz pratećih dešavanja izdvojile ekološke radionice, kao i veoma zanimljive sportske aktivnosti. Zanimljivo je da je u Niš specijalno zbog ovog festivala došao i jedan broj posetilaca iz zemalja u regionu. Uprkos tome što je na kratko nestala struja, organizatori kažu da je sve proteklo baš onako kako su zamislili.

Bezbednost je i ovoga puta bila prioritet, pa je prostor bio ograđen, dok je na ulazu svako od posetilaca prošao strogu kontrolu. Ipak, bilo je onih koji su pokušali da unesu drogu. Iako je i ove godine bilo određenih problema zbog gužve u saobraćaju, organizatori ističu da su oni bili manje zastupljeni nego prethodnih godina.

Manifestacija je nastavljena i u nedelju, kada je došao red da posetioci pokažu i malo društvene odgovornosti, pa je jedan deo njih ostao da očisti prostor. Organizatori su i ovu akciju ocenili kao veoma uspešnu.

Iako je četvrto „Bekstvo“ tek završeno, peti festival se već priprema. U planu za sledeću godinu su rok bina, ali i festival na kome će učestovati bendovi sa ovog područja, a sve sa ciljem promovisanja muzičkog potencijala niške alternativne scene, koja ima mnogo toga da ponudi.

Povezane vesti