018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Bazar zdravlja u Niškoj tvrđavi (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Nakon što je održan na teritorijama gradskih opština Palilula i Pantelej, danas je u niškoj Tvrđavi, održan treći Bazar zdravlja. Tokom prepodneva su zainteresovani prolaznici mogli da provere krvni pritisak, izmere nivo šećera u krvi, izračunaju indeks telesne mase, provere mladeže. Nisu izostali ni saveti lekara o ponašanju pri visokim temperaturama koje meteorolozi najavljuju za naredne dane.
Sunčana subota izmamila je brojne Nišlije u Tvrđavu, a na samom ulazu su ih čekale ekipe niškog Doma zdravlja u nameri da im ukažu na važnost prevencije i ponude da besplatno i bez zdravstvene knjižice prekontrolišu zdravlje.
Osim pomenutih pregleda, zdravstveni radnici su prolaznike savetovali i da, tokom vrućina, u najtoplijem delu dana ne izlaze iz rashlađenih prostorija. U suprotnom, da svuda sa sobom nose flašicu sa vodom i oblače laganu garderobu od prirodnih materijala. Neophodno je, takođe, obratiti posebnu pažnju na pripremu i čuvanje hrane tokom toplih dana.
Ovo je treći Bazar zdravlja organizovan tokom ove godine. Nakon identičnih akcija na teritorijama opština Palilula i Pantelej, na red je ovog puta došao i Crveni krst.
Dok su stariji posetioci uglavnom proveravali pritisak i nivo šećera u krvi, mlađi su se raspitivali kako da ostave duvan, izbalansiraju ishranu i pravilno se zaštite od sunca.