018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Autobusi „Aerodroma“ i „Niš-ekspresa“ i dalje na niškim ulicama (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Iako se tender za javni gradski prevoz ponavlja, Nišlije će ipak na paketu linija Niška Banja – Ledena Stena prevoziti “Niš – ekspres”, dok je kružnu liniju dobilo JP “Aerodrom”. Autoprevoznici koji će saobraćati na linijama Donja Vrežina, Čalije, Duvanište i Bulevar Nemanjića biće poznati posle 15. avgusta, potvrdio je za NTV direktor Direkcije za javni gradski prevoz, Saša Petronijević.

Na konkurs za javni gradski prevoz, za koji je nadležna Direkcija raspisala tender pre dva meseca, javilo se pet autoprevoznika, ali još nije odlučeno čiji autobusi će saobraćati niškim ulicama.

Pored “Arive Litas” autoprevoznici koji bi u narednih pet godina mogli da saobraćaju na području grada su: “Niš ekspres”, JP “Aerodrom” i “Ćurdić”. Ipak deo tendera za gradski prevoz biće ponovljen zbog nepotpune dokumentacije i previsokih ponuđenih cena, kaže direktor Direkcije Saša Petronijević.

Novi ugovori sa prevoznicima biće rigorozniji nego ranije, kaže Peteronijević i dodaje da će uskoro biti uveden i nov sistem naplate karata. Nišlije su do sada, kako kažu, bile zadovoljne kvalitetom usluga prevoznika.

U Direkciji za javni gradski prevoz ističu da, bez obzira na bolje usluge u budućnosti, ne očekuju povećanje cena karata.

Ako Komisija prihvati nove ponude, do početka septembra će biti poznati prevoznici čiji će autobusi saobraćati na linijama paketa dva i tri.

Povezane vesti