018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

“Asocijacija za zaštitu i očuvanje vode na Jugu Srbije” za bolji kvalitet života (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Javno-komunalno preduzeće “Naissus” potpisalo je ugovor sa Međunarodnim udruženjem vodovoda podunavskih zemalja o počektu realizacije projekta osnivanja “Asocijacije za zaštitu i očuvanje voda na jugu Srbije”. Ovaj projekat ima za cilj da poboljša stanje voda na jugu zemlje kroz povezivanje lokalnih samouprava, javno-komunalnih preduzeća, obrazovnih institucija i nevladinih organizacija, kažu u niškom vodovodu.

Niš će biti centar koji će okupljati sve relevantne institucije, komunalna preduzeća i ustanove zadužene za poboljšanje stanja voda u regionu. Ovo će omogućiti projekat koji niški vodovod realizuje sa Međunarodnim udruženjem vodovoda podunavskih zemalja. “Asocijacija za zaštitu i očuvanje vode na Jugu Srbije” poboljšaće kvalitet života u regionu, kažu u JKP “Naissus”. Projekat finansira Svetska banka sa 65.000 evra, kažu u „Naissusu“.

Evropska unija primenjuje sva pravila, standarde i zakone koji poboljšavaju kvalitet vode i eliminišu zagađenja, kažu u Međunarodnom udruženju vodovoda podunavskih zemalja.

Povodom Svetskog dana vode koji se obeležava 22. marta, ovo JKP je organizovalo prezentaciju o važnosti očuvanja vode za učenike 6 osnovnih škola, nakon čega su obišli izvorište i upoznali se sa vodosnabdevanjem, proizvodnjom i kvalitetom vode. Iz „Naissusa“ poručuju da Nišlije nemaju razloga da kupuju flaširanu vodu.

Svetski dan voda obeležava se od 1993. godine. Njime Ujedinjene nacije žele da podsete na važnost zaštite voda i nedostatka pijaće vode u mnogim krajevima sveta.

Povezane vesti