018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Arhitektura grada na Vikipediji (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Za samo osam meseci studenti Građevinsko-arhitektonskog fakulteta napisali su 98 tekstova o Nišu na Vikipediji. Posebna pažnja poklonjena je kategoriji Građevine u Nišu sa tekstovina i fotografijama o razvoju arhitekture u našem gradu. Reč je o projektu “Unipedija”, koji se realizuje zajedno sa Društvom arhitekata Niša i kompanijom „Filip Moris“.

U galeriji Društva arhitekata Niša održana je završna prezentacija projekta Unipedija. Dodeljeni su sertifikati učesnicima Viki radionice, studentima Građevinsko-arhitektonskog fakulteta koji su pisali tekstove o arhitekturi našeg grada, čime su informacije o Nišu postale dostupne najširoj javnosti.

Izložba “Viki voli Zemlju” u organizaciji Vikimedije Srbije, proizašla je iz globalnog istoimenog foto-takmičenja, koje je ove godine prvi put organizovano u Srbiji. Cilj takmičenja je podsticanje učesnika da obogate multimedijalnu bazu prirodnih dobara Srbije. Do sada je prikupljeno 900 fotografija, a u Galeriji Društva arhitekata Niša prikazano je dvadesetak.

Povezane vesti