018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Aplikacija „Niš priča“ aktivna (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sve je spremno za prijem oko 10 hiljada ljubitelja džeza i sedme umetnosti, kojima će naš grad ovog leta biti domaćin. Povod su tradicionalne manifestacije Nišvil i Filmski susreti. U Turističkoj organizaciji Niša kažu da je počela da radi i android aplikacija “Niš priča” koja, kada se instalira na mobilni telefon, predlaže najbolju rutu za obilazak 40 lokacija u našem gradu.

Džez festival koji će ove godine biti održan od 14. do 17. avgusta u niškoj Tvrđavi, okupiće mnogo gostiju iz zemlje i inostranstva, dok se na Filmskim susretima, pet dana kasnije, očekuje poseta 180 glumaca i mnogobrojnih ljubitelja sedme umetnosti, kažu u Turistickoj organizaciji Niša.

Letovi sa niškog aerodroma, koji se uskoro očekuju, pozitivno će uticati na razvoj nove epohe turizma, ocenjuje Parlić. On dodaje da se promoviše i android aplikacija „Niš priča“ na Google play-u, kojom će svaki posetilac imati priliku da se upozna sa istorijskim značajem i kulturnim nasleđem Niša.

Ovakav elektronski vodič imaju samo još Beograd i Novi Sad, kaže Parlić. On dodaje da je aplikacija besplatna, kao i da je dostupna na srpskom i engleskom jeziku.

Povezane vesti