018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Apelacioni sud potvrdio presudu ginekologu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je ginekolog Kliničkog centra u Nišu Bratislav Todorović (53) osuđen na godinu i po dana zatvora zbog primanja mita. Istom presudom, on je kažnjen i novčanom kaznom od 300.000 dinara.

U ovom mesecu uhapšeni su i Dr M.S. sa ORL klinike niškog Kliničkog centra i medicinska sestra M.M., koji su osumnjičeni da su uzeli više od 20.000 evra mita.

Dr Bratislav Todorović, koji radi kao lekar specijalista na Ginekološko- akušerskoj klinici u Nišu, uhapšen je 17. novembra prošle godine zbog sumnje da je od supruga jedne porodilje tražio na poklon mobilni telefon kako bi je porodio. Lekar je bio optužen da je detaljno opisao kakav kakav poklon želi, navodno za svoju ćerku. Suprug porodilje je dobio cedulju detaljnim opisom telefona koji košta oko 170 evra, kao i adresom radnje u kojoj mora biti kupljen. Nakon što je slučaj prijavljen policiji, postavljena je zaseda pa je ginekolog snimljen u holu klinike kako prima telefon.

U ovom mesecu uhapšeni su i Dr M.S. sa ORL klinike niškog Kliničkog centra i medicinska sestra M.M., koji su osumnjičeni da su uzeli više od 20.000 evra mita. Osim sumnje da je od jednog pacijenta uzeo 300 evra kao mito za operaciju sinusa, postoje indicije i da je dr M.S. hirurg iz KC Niš, zajedno s medicinskom sestrom M.M. godinama uzimao novac da bi nelegalno zapošljavao i obezbeđivao lažne invalidske penzije.

Povezane vesti