018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Apel „Mediane“: Izmirite svoja dugovanja (VIDEO)

Komentari: isključeni

Javno-komunalno preduzeće „Mediana“ apeluje na dužnike da izmire svoje obaveze, kako bi i dalje ovo preduzeće moglo da održava gradsku higijenu. Čak 40% ukupnih dugovanja čine ona koja je napravio grad, bilo kroz svoja neplaćanja, bilo kroz dugove gradskih preduzeća i ustanova. Uprkos manjku novca u svojoj kasi, iz „Mediane“ poručuju da će podneti inicijativu da ekološki najsavesniji sugrađani budu nagrađeni popustima.

Visina ukupnog duga korisnika prema Javno-komunalnom preduzeću “Mediana” premašuje milijardu dinara. Čak više od 400 miliona duguje sam Grad. Apel da se izmire dugovanja je jedini način uterivanja dugova, jer je sudski postupak previše skup, a mehanizam prinudnog isključenja, poput onog u vodovodu ili elektrodistribuciji, ne posto

Uprkos rupama u budžetu ovog javno-komunalnog preduzeća, iz „Mediane“ ne najavljuju poskupljenja. Naprotiv, u planu je nagrađivanje savesnih Nišlija.

Vučković očekuje da bi ovakvom akcijom podstakli ekološko osvešćivanje sugrađana koji se i dalje teško odriču starih, loših navika.

Povezane vesti