018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Antistres program za osmake (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Današnji dan, kao i naredna tri za većinu osmaka biće i više nego stresni. O tome su, međutim, na vreme razmišljali u Osnovnoj školi „Sveti Sava“, gde su đaci završnog razreda prošli kroz antistres program, putem kojeg su naučili kako da se izbore sa tenzijom koja ih čeka uoči i tokom samog polaganja maturskog ispita.

Na inicijativu osmaka i njihovih roditelja, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ sproveden je antistres program, koji će đacima pomoći da se lakše izbore sa tenzijom oko polaganja male mature. Učenicima drugih škola koji nisu prošli kroz pomenutu obuku savetuje se da veče uoči polaganja provedu u tišini. Bez muzike ili računara i da vizualizuju sam čin polaganja maturskog ispita.

Učenice koje su prošle kroz antistres program kažu da se osećaju samopouzdanije i da će primeniti savete koje sau dobile na obuci.

U stresnim situacijama često zaboravimo da pravilno dišemo, što je velika greška. Takođe, negativne misli moramo zameniti pozitivnim, jer strah neretko blokira i dobre đake, pa pod tenzijom ne pokažu koliko su, zapravo, naučili.

Povezane vesti