018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ansambl Oro organizuje humanitarni koncert (VIDEO)

Komentari: isključeni

Tradicionalni koncert folklornog ansambla Oro ove godine imaće humanitarni karakter. U saradnji sa Železnicama Srbije i Vojnom bolnicom u Nišu, organizator koncerta, Studentski kultuni centar pokušaće da sakupi dovoljno novca za uspešno lečenje mlade Nišlijke, Jovane Živković, obolele od teškog oblika Hočkinsonove bolesti.

Jovana Živković je 26-ogodišnja devojka kojoj hemo terapija i brojna zračenja nisu pomogla da se oporavi od jedne od najtežih bolesti današnjice. Jedini lek koji bi mogao da joj pomogne u našoj zemlji je trenutno u fazi legalizacije, ali se može nabaviti iz inostranstva. Jovani je potrebno 16 ampula, a cena jedne je 3 500 evra. Poslodavci Jovaninih roditelja, Železnice Srbije i niška Vojna bolnica, svesrdno su se uključili u akciju prikupljanja novca.

Humanitarnoj akciji se priključio i SKC. Svi prihodi sa njihovog godišnjeg koncerta biće uplaćeni na račun porodice Živkovic.

Koncert će biti održan 21. marta u 20h u velikoj sali Doma vojske Srbije. Cena karte je 200 dinara, a može se nabaviti na blagajni Doma vojske od 16-20h, na šalteru broj 3 železničke stanice u Nišu, kao i u prostorijama SKC-a.