018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Anksioznost je problem sa kojim se studenti najčešće susreću (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

U Nišu živi više od 25 hiljada studenata, od kojih je barem polovina iz drugih mesta. Adaptacija akademaca na novu sredinu sa sobom obično nosi psihosocijalne probleme,a koje studenti najčešće ne žele da rešavaju u postojećim insitutcijama, kaže klinički psiholog Bojana Dimitrijević.
Gostujući u emisiji NTV razgovor ona je dodala da zbog toga već deceniju postoji Savetovalište za mlade u zgradi Univerziteta.
Problem sa kojim se studenti najviše susreću je anksioznost. Dosta njih je i depresivno. Najčešće ih muče ispitni rokovi, emocionalni odnosi, kako da sa malo para prežive studentske dane, da li će naći posao, pokazuju istraživanja Savetovališta za mlade u Nišu. Gostujući u emisiji NTV razgovor klinički psiholog Bojana Dimitrijević kaze da se Savetovalištu najviše javljaju studenti prve I završnih godina.
Zbog toga i postoji Savetovalište za mlade u zgradi Banovine na trećem spratu, kome se, za razliku od ranijih godina, studenti bez predrasuda obraćaju za pomoć. Ipak za psiho-socijalno savetovanje se lakše odlučuju devojke nego muškarci.
Cilj Savetovališta koje postoji već deceniju u Nišu, je da se studenti izmeste iz zdravstvenih ustanova, kako ne bi imali asocijaciju na bolest, kazu psiholozi. Besplatnu psihološku pomoć mogu dobiti svakog radnog dana direktno ili putem FB-a I SOS telefona od 15-19 sati 018 523 -215.