018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Andrija Marjanović – šampion državnog takmičenja iz programiranja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na državanom takmičenju učenika elektrotehničkih škola Srbije iz programiranja, održanom krajem marta u Beogradu, Andrija Marjanović, učenik ETŠ „Mija Stanimirović“, osvojio je šampionsko – prvo mesto.

On je uspeo, kako njegov mentor kaže, da “pobedi računar” i nadmaši 140 programera iz 27 stručnih škola.

Zahvaljujući uspesima đaka ETŠ “Mija Stanimirović na Drugom državnom takmičenju učenika elektrotehničkih škola Srbije, ova srednja škola rangirana je kao treća u Srbiji. Najuspešniji bio je šesnaestogodišnji Andrija Marjanović , koji je osvojio prvo mesto u I kategoriji.

- Budućnosti su potrebni novi, digitalni lideri. Informacione tehnologije su danas preduslov za opstanak na tržištu ili pokretanje biznisa- kaže Andrijin profesor i mentor Goran Lučić.

Sledeći Andrijin korak je da se oproba, kako kaže, na međunarodnom takmičenju u rešavanju algoritamskih zadataka za studente i srednjoškolce Bubble Cup. ETŠ “Mija Stanimirović” uskoro će se nadmetati i na takmičenju iz elektrotehnike i elektronike, na kome se očekuje da đaci ponove prošlogodišnji uspeh kada su osvojili prva i druga mesta u tri discipline.

Povezane vesti