018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ambasador zatvoren zbog lošeg poslovanja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Radnici hotela „Ambasador“ neprijatno su bili iznenađeni kada su jutros došli na posao, jer ih je na vratima dočekao natpis da hotel ne radi zbog lošeg poslovanja.

Zaposleni  tvrde da ih poslovodstvo nije o tome obavestilo. Novi direktor „Ambasadora“ Petar Ilić, brat vlasnika Srbe Ilića, kaže da je ovo bio neminovan potez. Dodaje da nije znao koliko je loša situacija, sve dok nije postavljen na mesto direktora pre nekoliko dana. Radnici sumnjaju da će vlasnik zatvoriti postojeće objekte, koji su u njegovom vlasništvu i čitav posao prebaciti na novi hotel.

Nameće se i pitanje da li će vlasnici zatvoriti hotele iz kompleksa „Srbija-turist“.

Srba Ilić zvanično je vlasnik  kompleksa hotela „Srbija-turist“ od januara 2004. godine. Dve godine kasnije Agencija za privatizaciju je raskinula ugovor o kupovini  zbog nispunjenja obaveza. Međunarodnom arbitražom u Parizu, Iliću je vraćena imovina 2011.  Iste godine Vlada Srbije potrvđuje ovu odluku i donosi zaključak da Ilić investira još nešto više od tri miliona dolara.

Radnici kažu da vlasnici duguju zaposlenima 5 zarada. Tvrde da socijalno nije uplaćeno za 2011. i 2012. godinu i da se dobavljačima duguje više desetina miliona dinara. Dodaju i da još nisu izmirene obaveze od oko 25.000.000 dinara prema radnicima koji su proglašeni za tehnološki višak.

Povezane vesti