018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ambasador održao predavanje „Argentina i socijalno uključivanje“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Argentinski ambasador Rikardo Fernandes posetio je tokom svog boravka u Nišu i Filozofski fakultet na kojem je održavao predavanje na temu “Argentina i socijalno uključivanje“. Ovo je tek nastavak saradnje ambasade i fakulteta, jer je Fernandes dosta pomogao tokom formiranja lektorata za španski jezik koji bi trebalo da startuje sa nastavom oktobra.

Ljubavi prema fudbalu, ukusnoj hrani i dobrom vinu samo su neke od sličnosti argentinskog i srpskog naroda. Nažalost, i jednima i drugima bliske su dugotrajne finansijske krize i socijalno-političke turbulencije. Zato je argentinski ambasador Rikardo Fernandes na predavanju pod nazivom “Argentina i socijalno uključivanje“ želeo da budućim niškim intelektualcima ukaže na greške u ovoj latinoameričkoj zemlji kako se ne bi ponovile i u Srbiji.

Predavanje je tek nastavak saradnje argentinske ambasade i Filozofskog fakulteta s obzirom da bi od oktobra trebalo da počne sa radom lektorat za španski jezik.

Takođe bi od oktobra trebalo da u okviru Filozofskog fakulteta startuje i lektorat za italijanski jezik, a dekan Maksimović se nada da će u narednih pet godina biti formirane i studijske grupe za španski i italijanski.

Povezane vesti