018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ambasador Norveške obišao Sigurnu kuću i Inkubator centar (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

A gradonačelnik Niša i ambasador Norveške obišli su Sigurnu kuću, gde je zahvaljujući donaciji norveške vlade opremljena kuhinja, trpezarija i prostor za kreativne radionice, a posetili su i inkubator centar, čiji je rad takođe pomogla Vlada ove zemlje.

Sigurna kuća zahvaljujući donacije norveške vlade od danas ima bolje uslove boravka. Za ovu namenu izdvojeno je oko 12.000 evra i opremljen je prostor od oko 100 kvadrata. Direktorka Sonja Šćekić se zahvalila na ovoj donaciji i istakla da joj je drago što je Vlada Norveške prepoznala važnost opremanja ovakvih prostorija koje će korisnicima boravak ovde učiniti bar malo prijatnijim.

Kada je reč o inkubator centru, ambasador Norveške je rekao da nije zadovoljan kako je do skoro on funkcionisao, jer od onoga što je planirano, a to je otvaranje velikog broja malih preduzeća koja bi bila pod istim krovom, gotovo ništa nije urađeno. Međutim, on kaže da je zadovoljan angažovanjem nove direktorke pa očekuje da se to uskoro promeni.

Gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić takođe kaže da je zadovoljan radom direktorke Ljiljane Urošević i da ona ima njegovu punu podršku kako bi veliki broj ljudi ovde što pre našao zaposlenje.

Direktorka Urošević kaže da zbog birokratije i administracije projekti se često ne realizuju onom brzinom kojom bi želela, ali ističe da ono što je do sada urađeno pokazuje da ovo mesto ima potencijala za dalji razvoj.

Direktorka podseća da je ovde zanat mogu izučiti i oni koji pripadaju socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, kako bi lakše došli do posla. Dodaje i da je u toku konkurs za prijem za nove stanare koji žele da realizuju svoje poslovne ideje.

Povezane vesti