018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

AMBASADOR NEMAČKE POSETIO NIŠ

“ Bilateralni odnosi dve zemlje, Nemačke I Srbije, su odlični na svim nivoima. Želimo da pomognemo I kada su u pitanju nove investicije, jer Niš ima odličnu putnu infrastrukturu a posebna prednost je aerodrom.” Ovo je na prijemu u Gradskoj kući u Nišu, izjavio ambasador Nemačke u Srbiji NJ.E Tomas Šib…
U niškoj Gradskoj kući, danas je po drugi put u poslednjih godinu dana boravio ambasador Nemačke u Srbiji NJ.E Tomas Šib…On je istakao da ambasada podržava put Srbije ka EU i da su u tom smislu oostvareni značajni rezultati.
Gradonačelnik Darko Bulatović, upoznao je ambsadora Nemačke sa odličnom saradnjom koju Grad ima sa kompanijama iz Nemačke poput Leonija i Gramera, i naglasio da je ambijent u gradu za poslovanje bolji nego ikada pre.
Nemačka je, prema rečima direktota RPK u Nišu Aleksandra Milićevica, naš najveći spoljnotrgoviski partner, a u prilog tome ide podatak da je izoz u 2019. godini, u odnosu na 2018 porastao za čak 40posto
Ambasador Nemačke u Srbiji, posetio je i niški Univerzitet, gde je o obrazovnim potencijalima grada, razgovarao sa rektorom.