018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ambasador Kanade gost Filozofskog fakulteta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

A kanadski ambasador, prethondo je bio gost Filozofskog fakulteta u Nišu, gde je za studente anglistike i Departmana za francuski jezik održao predavanje na temu „Kanada i frankofonija“. U razgovoru sa dekanom ovog fakulteta, prof. dr Goranom Maksimović, razmatrane su i mogućnosti za produbljenje saradnje i stipendiranje naših studenata.

Njegova ekselencija Roman Vaščuk, ambasador Kanade, poručio je studentima Filozofskog fakulteta u Nišu da je njegova zemlja otvorena za uspostavljanje i razvijanje prisnije saradnje sa Srbijom i pohvalio visok stepen poznavanja stranih jezika u našoj zemlji. Ambasador Kanade ocenio je veoma uspešnim i dosadašnji rad grupe za anglistiku i novog depertmana za francuski jezik i izrazio nadu da će sa Filozofksim fakultetom u Nišu biti uspostavljena intenzivnija saradnja.

On je najavio i mogućnost stipendiranja studenata ostalih fakulteta Univerziteta u Nišu, o čemu je razgovarao sa rektorom, prof. dr Draganom Antićem.

Dekan Filozofskog fakulteta podsetio je da će narednih nedelja gosti ovog fakuletat biti ambasadori Francuske i Nemačke, sa kojima će se, takođe, razgovarati o proširenju saradnje i stvaranju boljih uslova usavršavanja znanja studenata tog fakulteta.

Ambasador Kanade bio je, inače, gost Filozofskog fakulteta povodom obeležavanja meseca frankofonije.

Povezane vesti