018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ambasador Južne Koreje u poseti Nišu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ambasador Južne Koreje u Srbiji Do-hun Li posetio je Niš i tom prilikom rekao da će ova zemlja uvek imati na umu naš grad kada je reč o investicijama. On se tokom dana sastao sa rektorom niškog univerziteta sa kojim je razgovarao o saradnji institucija dveju država u oblasti obrazovanja.

Srbija ima dobar geografski položaj i kvalitetnu radnu snagu smatra ambasador Južne Koreje u Srbiji Do-hun Li. Zbog ovih prednosti iz ambasade će kažu uvek prenositi pozitivne utiske investitorima u svojoj zemlji i na taj način pokušati da pomognu.

Ambasador Koreje je u okviru posete razgovarao i sa rektorom niškog univerziteta o saradnji sa institucijama iz našeg grada.

Kako bi se građani upoznali sa korejskom istorijom i kulturom ambasador je na Filozofskom fakultetu održao kraće predavanje. Tom prilikom je i najavljena saradnja sa ovim fakultetom. Naime prema rečima dekana Gorana Maksimovićam već od oktobra ove godine mogla bi da bude organizovana fakultativna nastava korejskog jezika u trajanju od pet semestara. Osim toga, svi koji žele moći će da o korejskoj kulturi, istoriji i umetnosti saznaju više i iz šezdesetak knjiga na engleskom jeziku, a koje je ambasada poklonila Univerzitetskoj biblioteci. Vrednost ove donacije je nešto više od 1.000 evra.

Povezane vesti