018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Alergije ne treba ignorisati (VIDEO)

Komentari: isključeni

Polenska alergija tipična je za proleće, pa se tako kod onih čiji imuni sistem nije dovoljno jak javljaju problemi sa gornjim ili donjim disajnim organima i kožom. Lekari savetuju da se simptomi koji mogu ukazivati na alergiju ne ignorišu i da se prijave lekaru kako ne bi došlo do komplikacija.

Iako je proleće mnogima omiljeno godišnje doba, buđenje prirode izaziva problemme kod sve više ljudi i dece. Kod svakog trećeg deteta javlja se alergija, dok broj mladih koji su alergični na polen cveća, drveća I trava raste. Mnogi se u ovo doba godine bore sa polenskom kijavicom koja je karakteristična za proleće.

Polenizacija iz trava uglavnom traje do oktobra. Međutim ukoliko se alergija ponavlja i stvara poteškoće trebalo bi se javiti lekaru jer može izazvati komplikacije.

I odraslima su alergije veliki problem. Međutim kako do njih ne bi došlo ili kako bi se njihov intenzitet umanjio treba voditi računa o ishrani I načinu života jer se kod onih koji imaju slabiji imunitet češće stvaraju problemi, kažu lekari.