018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Alen Bešić dobitnik nagrade „Branko Miljković“

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ovogodišnji dobitnik nagrade „Branko Miljković“  je Novosađanin  Alen Bešić,  za knjigu pesama „Golo srce“. Petočlani  žiri je odluku doneo jednoglasno, izabravši rad Alena Bešića, među više od 80 knjiga poezije pristiglih na konkurs u Niški kulturni centar.

Četrdeset drugi dobitnik prestižne nagrade „Branko Miljković“ Alen Bešić , prema  nepodeljenom mišljenju žirija, svojim se stihovima izdvojio  iz pesničke produkcije minule godine, i to svežinom, melanholičnošću i promišljenim dijalogom sa tradicijom i savremenošću. Žiri u sastavu Snežana Božić, Đorđe Despotović, Saša Jelenković, Mihajlo Pantić i Dubravka Đurić, kao predsednik žirija, odluku je doneo jednoglasno.

Na konkursu za ovogodišnju nagradu učestvovalo je više od 80 autora i radova, u najuži izbor je prvobitno ušlo 8, pa 4 autora, da bi se konačno  izdvojio Alen Bešić. Dodela nagrade, ujedno, predstavlja i početak tradicionalne gradske manifestacije „Dani Branka Miljkovića“, kojom je predviđeno niz  aktivnosti.

Pokrovitelj nagrade „Branko Miljković“ je Grad Niš, a sastoji se iz povelje i novca u iznosu od 100.000 dinara. Ove godine nagradu autoru uručiće i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić u Holu Gradske kuće sledeće nedelje.

 

 

Povezane vesti