018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Aleksić: Novi investitor bi u fabriku za preradu otpada da uloži 50 miliona evra (VIDEO)

Nemački investitor zainteresovan je da u fabriku za preradu otpada uloži 50 miliona evra, izjavio je za Nišku televiziju gradski većnik Srđan Aleksić. Grad je spreman da ponudi lokaciju na deponiji Keleš koja pokriva grad Niš i još sedam opština. Da li će baš Nemci postati patneri grada u ovom poslu trebalo bi da se zna za nekoliko meseci kada se okonča tender za ovo javno-privatno partnerstvo.
Niš bi, nakon Nove godine i zvanično trebalo da dobije ponudu od nemačkih investitora za izgradnju fabrike za preradu otpada koja ovaj problem, prema rečima većnika Srđana Aleksića, rešava po modelu kojim se služi Kanada, jedna od ekološki najrazvijenih država.
Potencijalnog investitora pronašao je ambasador Kancelarije za dijasporu grada Niša na Malti, Nenad Stević. Osim investicije od 50 miliona evra, Grad i Nišlije bi, prema uveravanjima Aleksića, ovim partnerstvom dobili dodatne uštede.
Tender za javno-privatno partnerstvo na deponiji Keleš bi trebalo da bude raspisan najkasnije u februaru. Očekuje se desetak ponuda, tokom tri meseca koliko bi konkurs trebalo da traje

Povezane vesti

  • Ivan Gosic

    Prema “uveravanjima“ Aleksica…ako se raspisuje tender , zbog cega se odmah favorizuje neka kompanija …vec vidjeno na ovim prostorima gde je tlo izuzetno plodno za korupciju …ovo pomalo lici na ono obecanje u predizbornoj kampanji oko isplate ratnih dnevnica…