018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Aleksić demantuje da je u sukobu interesa (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gradski većnik Srđan Aleksić demantovao je navode da je bio u sukobu interesa, kada je zastupao tri radnika Direkcije za izgradnju grada, zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada. Aleksić kaže da ne postoji zakonski akt, koji ga je sprečavao da zastupa ove radnike, i da je jasno definisano zakonom kada je advokat u sukobu interesa, a kada ne.

Gradski većnik Srđan Aleksić pojašnjava da je prošle godine zastupao tri radnika Direkcije za izgradnju grada koji su tražili isplatu jubilarnih nagrada, u ukupnom iznosu od 94.000 dinara. Radnici su dobili spor, pa će sada kako kaže Aleksić Direkcija morati da isplati 94.000 dinara, sa kamatom i 50.000 dinara na ime sudskih troškova. On ističe da, iako je većnik, ne postoji nikakav sukob interesa, jer je zastupao interese građana, što je njegov posao i zbog čega je između ostalog i izabran

Aleksić dodaje da je zakon jasan, kada advokat ne može da pruži pravnu pomoć, i da on nije prekršio ni jedno od nekoliko načela, ni kao advokat ni kao gradski većnik.

Srđan Aleksić dodaje da bi ponovo zastupao slične slučajeve, kao i da su mu pravda i pravo uvek bili ispred politike. On, takođe, ocenjuje da iza ovih optužbi nema političke pozadine.

Povezane vesti