018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Aleksandra Radović novi saradnik u „Engleskom domu“ (VIDEO)

Jedna od najcenjenijih pevačica sa ovih prostora i poznati muzički pedagog Aleksandra Radović, ove jeseni postaje novi saradnik Doma učenika u Nišu. Ona je oberučke prihvatila predlog Pedagoškog veća, jer stanari Doma učenika, već nekoliko godina zaredom osvajaju prva mesta na republičkim muzičkim takmicenjima.

U Domu učenika smešteno je 350 đaka. Dolaze iz 40 okolnih opština i edukuju se u 17 srednjih škola na području Niša. Teška  porodična ekonomska situacija kao da je još više uticala na njihovo interesovanje za skolu, tako da su svi odlični đaci. Među njima je i mnogo muzički talentovane dece, što je i uticalo na uspostavljanje saradnje sa Aleksandrom Radović, čemu se učenici iskreno raduju.

Radovićeva kaže da uživa u radu sa decom i da svaki momenat koristi kako bi ih uputila na slušanje i sviranje kvalitetne muzike.

Prilikom susreta sa đacima, rukovodsvom i nastavnicima, Aleksandri  je uručena plaketa -znak zahvalnosti što afirmiše sistem vrednosti u muzičkom obrazovanju srednjoškolske omladine. Inače, Dom učenika u Nišu pre 87 godina osnovala je engleska humanitarna organizacija sa idejom da očuva decu čiji su roditelji stradali u Prvom svetskom i Balkanskim ratovima. Danas ova institucija omogućava nastavak obrazovanja odličnih đaka koji žive u skromnim socijalnim uslovima i nemaju adekvatnu srednju školu u sredini iz koje dolaze.

Povezane vesti