018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Aktivnije mere štednje i efikasniji rad gradskih službi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U narednoj godini lokalna samouprava će nastojati da sprovede još aktivnije mere štedenje, radiće se na realizaciji više kapitalnih investicija, a građani Niša mogu da očekuju efikasniji rad gradskih službi. Radiće se i na obezbeđivanju novih radnih mesta, jer je to zajednička želja i rukovodstva grada i naših sugrađana, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare gradonačelnika i predsednika Skupštine Grada.
Sumirajući rezultate godine za nama, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da je Grad Niš nastojao da u skladu sa državnom politikom, primenjuje mere štedenje, ali će se u narednoj godini štedeti još više.
O tome kako se već počelo sa racionalaziacijom poslovanja i smanjenjem troškova, govorio je i predsednik Skupštine prof. dr Mile Ilić.
Štedeće se više i u Gradskoj upravi, ali i javnim i javno-komunlanim preduzećima, od kojih je, kako je rekao, već zatražen plan realizacije poslovanja. Uz to gradonačelnik je najavio da će uputiti predlog javno-komunalnim preduzećima da usklade plate, pre svega direktora, koje, kako je rekao, moraju da budu srazmerno manje u odnosu na platu predsednika Vlade, koja inače iznosi 124.000 dinara, a nikako u rangu ili čak veće.
Gradonačelnik i predsednik Skupštine Grada saglasili su se da je neophodno otvaranje novih radnih mesta i stvaranje poslovnog ambijenta i uslova za dovođenje investitora.
U sledećoj godini aktivno će se raditi i na unapređenju uslova za razvoj turističke ponude Niša, jer je turizam jedan od najvećih potencijala našeg grada, ocenio je Perišić.

Povezane vesti