018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ako grad ne uvaži zahteve sledeća instanca je sud (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Nakon odbijanja Toplane da isključi oko 500 stanova u Nišu sa toplovodne mreze, vlasnici tih stanova će podneti tuzbu Gradskom veću Grada Niša, zaključeno je na prvoj Skupštini Udruzenja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada.
Ukoliko i Grad odbije da sagleda njihove zahteve, sledeća instanca je sud, kaže za NTV Đokica Jovanović iz Udruženja.

Toplani je do sada podneto oko 500 zahteva za isključenje sa toplovodne mreže. Većini korisnika poslata su rešenja o odbijanju zahteva, jer važeća gradska odluka ne dozvoljava isključenje pojedinačnih stanova, već privremenu obustavu. Zbog toga će članovi Udruzenja predsednika skupštine stanara i vlasnika stambenih zgrada u Nišu pojedinačno podnosti žalbe Gradskom veću.
Jovanović dodaje da je Udruženju predsednika skupštine stanara pristupilo još mnogo građana i da Udruzenje sada ima prava na žalbu, ali i na kolektivnu tužbu po Zakonu o zaštiti potrošača.
Jovanović je na prvoj skupštini Udruzenja istakao da zahteva za isključenje sa toplovodne mreže ima mnogo više nego što se u javnosti govori. On očekuje da će Gradsko veće o njihovoj borbi za obustavu toplotne energije uz plaćanje fiksnog dela, kao i o smanjenju cene grejanja najverovatnije raspravljati u septembru.