018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcionari Nisala protestovali ispred Policijske uprave (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Manjinski akcionari Nisala prtestovali su ispred Policijske uprave, jer, kako kažu, godinama dostavljaju dokaze o nezakonitoj privatizaciji fabrike a Inspektori nisu ispitali skoro ništa pa su niškom Tužilaštvu podneli nepotpun izveštaj.
Ukoliko do utvrđenog roka ne budu dobili odgovor na prijavu koju su podneli načelniku niške policije Srđanu Grekuloviću, kažu da će organizovati protestne šetnje sa predstavnicima uništenih niških preduzeća sa zahtevom da se smene oni koji nisu sprečili privredni kriminal.

Fabriku aluminijuma Nissal Niš 2003. godine kupilo je preduzeće “Domal Inženjering”, koje nije ispunjavalo uslove Javnog poziva, i to za samo 325 000 evra umesto za 61 milion evra koliko je vredelo prema proceni revizorske kuće “Kondel”, kažu manjinski akcionari Nisala i postavljaju pitanje šta su inspektori MUPa preduzeli povodom njihovih zahteva da se ovaj ali i mnogi drugi nezakoniti postupci tokom privatizacije i daljeg rada fabrike ispitaju?
Ukoliko ne dobiju odgovor iz MUP-a do 11. marta, najavljuju da će radikalizovati protest i tražiti smenu onih koji nisu sprečili privredni kriminal.
Nisal ima 2240 manjinskih akcionara, kaže Đorđević i dodaje da im nije potpuno jasno ko je trenutno većinski vlasnik fabrike, uprkos tvrdnjama rukovodstva od novembra prošle godine da je to kompanija Nnjumet A G iz Švajcarske.