018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija provere opšteg zdravstvenog stanja (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U ponedeljak, 19. maja, od 10 do 12 sati građani će moći da provere nivo šećera u krvi i opšte zdravstveno stanje u apoteci „Higija“ u Obrenovićevoj ulici.

Dijabetes je jedan od faktora rizika za povišen krvni pritisak, a povodom nedelje borbe protiv hipertenzije u apoteci „Higija“ u subotu 24. maja lekari Doma zdravlja meriće pritisak i savetovati građane.

Više 600.000 ljudi u Srbiji, što je preko 8 odsto stanovnika, boluje od dijabetesa. Ovo je jedan od faktora rizika za hipertenziju i kardiovaskularne bolesti. Bolest je bolje sprečiti nego lečiti, zato nedelja borbe protiv hipertenzije i počinje preventivnom akcijom “Apoteka Niš”. U ponedeljak od 10 do 12 sati građani će moći da provere nivo šećera u krvi i opšte zdravstveno stanje u apoteci „Higija“ u Obrenovićevoj ulici, ali obavezno pre doručka.

Borba sa dijabetesom nije nimalo laka, a ni jeftina, kažu u asocijaciji dijabetičara “Ebers”.

Lekari Doma zdravlja meriće krvni pritisak i savetovati građane kako da sačuvaju svoje zdravlje i u subotu 25. maja, takođe u apoteci Higija.

Pravilna ishrana, fizička aktivnost i manje stresa – recept je lekara za bolje zdravlje. Ipak, oni naglašavaju da su redovne kontrole neophodne. Zato su se, kažu, udružili sa farmaceutima u nedelji borbe protiv hipertenzije.

Povezane vesti