018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija „Kada voziš, parkiraj telefon“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Prema poslednjim istraživanjima 80 odsto vozača u Srbiji koristi mobilni telefon u toku vožnje. Rizik od saobraćajne nezgode je time povećan četiri puta, a 30 odsto svih saobraćajnih udesa desi se usled telefoniranja, pisanja poruke ili surfovanja po internetu. Zbog toga je Telekom Srbija pokrenuo akciju kada voziš parkiraj telefon, koja je sprovedena na bulevaru Nemanjića. Vozačima su deljeni hands free uređaji, mirišljave jelkice i promotivni materijal.

Reč je o društveno odgovornoj kampanji kompanije „Telekom“ uz učešće predstavnika Uprave saobraćajne policije, srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja i poznatih sportista. Cilj „Telekoma“ je da se promeni svest građana, jer bezbednost vozača, ovoj kompaniji je značajniji od profita, kaže za NTV Vili Hadžić, koordinator Regije Niš.

Vozač koji tokom vožnje koristi mobilni telefon ponaša se kao da je pod dejstvom alkohola od najmanje 0,8 promila, rezultat je pojedinih istraživanja.

Aleksandar Jovanović, fudbaler Radničkog ovoga puta u ulozi promotera akcije “Kada voziš, parkiraj telefon” apelovao je na sve vozače da bezbednost stave u prvi plan.

Vozač koji tokom vožnje koristi mobilni telefon reaguje sporije, ne zapaža veliki broj detalja i situacija u saobraćaju, zbog čega potencijalno može da izazove saobraćajnu nezgodu. Kazna za telefoniranje u toku vožnje je 5.000 dinara.

Povezane vesti