018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija Doma zdravlja u Parking servisu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kako bi omogućili zaposlenima u niškim preduzećima i organizacijama da prokontrolišu svoje zdravlje, ali i kako bi im ukazali na važnost redovnih pregleda i zdravog načina života, iz Doma zdravlja organizuju akcije provere zdravlja na njihovim radnim mestima. Među preduzećima koja su se odazvala pozivu za pregled je i Parking servis.

Osim merenja pritiska i nivoa šećera u krvi, radnici mogu i da čuju savete nutricioniste ili epidemiologa iz savetovalšita za odvikavanje od pušenja, dok žene mogu saznati kako da na pravi način urade samopregled dojki.

Među hroničnim bolestima koje mogu izazvati druge zdravstvene probleme je i gojaznost, pa se iz Doma zdravlja trude da građanima ukažu na važnost zdravog načina života, a pre svega pravilne ishrane i redovne fizičke aktivnosti.

Centar za preventivne zdravstvene usluge pruža građanima i savete vezane za odvikavanje od pušenja, koje, kao i gojaznost, izaziva druge zdravstvene probleme. Iz Doma zdravlja podsećaju da svi koji žele da prestanu da puše mogu da dođu u savetovalište i učestvuju u programu koji im pomaže u odvikavanju. Sledeća grupa počinje sa radom 16. marta u 18 sati u prostorijama Centra za prevenciju u Domu zdravlja.

Povezane vesti