018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija Doma zdravlja – „Pravilna ishrana, zdrava deca“ (VIDEO)

Prema statistickim podacima u Srbiji je sve vise gojazne dece. Zato je niski Dom zdravlja,u okviru Bazara zdravlja, organizovao akciju -Pravilna ishrana, zdrava deca. Na ovaj nacin zeleli su provere koliko roditelji znaju o pravilnoj ishrani dece,ali i da im savetima pomognu.  

U nasoj zemlji sve je veci broj gojazne dece. Gojaznost je jedan od najcescih uzroka brojnih bolesti. Zdravstveni radnici kazu da tome doprinosi i  nasa tradicionalna kuhinja koja je kaloricna, bogata ugljenim hidratima i mastima. Zato je niski Dom , u okviru Bazara zdravlja, ove subote organizovao akciju Pravilna ishrana-zdrava deca. Roditelji su popunjavali upitnik o nacinu ishrane a zatim kroz razgovor sa medicinskim radnicima dobijali savete, dok je za decu organizovano merenje tezine i visine, a kroz igru i edukacija o zdravoj ishrasni.

Prema statistickim podacima deca sve vise koriste nezdravu hranu koju kupuju na kioscima, ali je zato u njihovoj ishrani nedovoljno zastupljneo povrca koje je neophodno za zdravlje.

Ukoliko roditelji zele da se informisu o pravilnoj ishrani, mogu da se obrate patronaznoj sluzbi Doma zdrvalja, svakog radnog dana od 7 do 14 na telefon 018 521 287.