018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Opštini „Medijana“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zalihe krvi za zimski period su stabilne, jer se akcijama dobrovoljnih davanja u preduzećima odaziva dovoljan broj zaposlenih, ali i drugi građani. Godišnje se na jugu i jugostoku naše zemlje krv da oko 20.000 puta. I radnici “Železnica Srbije” iz različitih gradova odazvali su se u velikom broju ovoj akciji zajedno sa zaposlenima u Gradskoj opštini “Medijana”, koja je bila domaćin. Mogućnost da pokažu humanost imale su i ostale Nišlije.
Radnici “Železnica Srbije“ i Gradske opštine „Medijana“ u velikom broju se odazivaju akcijama dobrovoljnog davanja krvi. Mnogima od njih ovo nije prvi put, a motiv je, kažu, uvek isti.
Ovo je treći put da se organizuje zajednička akcija za zaposlene u opštini “Medijana“ i “Železnicama Srbije“, ali i ostale građane.
Ovakve akcije se organizuju tokom čitave godine, a iz Zavoda za transfuziju krvi su zadovoljni brojem onih koji na ovaj način pokazuju humanost i kažu da zaliha za zimski period ima dovoljno.
U zimskim mesecima ima više davalaca nego leti, kažu iz Zavoda, te će za vreme novogodišnjih i božićnih praznika zaliha biti dovoljno.

Povezane vesti