018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u GO Pantelej

U Nišu nema nestašice krvi, kazžu u Zavoda za transfuziju krvi. I pored toga Zavod nastvalja sa svojim redovnom aktivnostima, tako da je danas organizovao akciju u GO Pantelej. Odziv je bio veliki, tako da su predstavnici opštine I građani Panteleja još jednom potvrdili svoju humanost.

Tokom letnjih meseci, zbog korišćenja godišnjih odmora, aktuelan je problem nestašice krvi u bolnicama. Ako se zna da je leti povećan broj saobraćajnih nesreća, onda ovaj problem za mnoge gradove poprima dramatičan oblik.Zato je humanost građana, posebno, u ovim vrelim danima, najpotrebnija bolnicama.

Predstavnici I građani GO Pantelej, velikim odzivom, potvrdili su svoju humanost.

Predsednik GO Pantelej, Srđan Savić zahvaljujući se građanima opštine zbog velikog odziva, istakao je značaj ovih akcija u kojima se potvrđuje solidarnost, ali istovremeno I dobrovoljnim davaocima pruža mogućnost da provere svoje zdravlje.

Savić kaže da će opština Pantelej pokrenuti akciju kojom će se humani ljudi nagrađivati prigodnim poklonima. To je simboličan nacčin da se zahvalimo ljudima velikog srca, ističe predsednik Panteleja.

Iz Zavoda za transfuziju krvi ističu da je naš grad, zahvaljujući plemenitim sugrađanima, bio u prilici da pomogne I susedne gradove koji su imali nedovoljne rezerve krvi u bolnicama.

Povezane vesti