018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akcija čišćenja divljih deponija

Komentari: isključeni

U susret praznicima, koje većina Nišlija provodi na nekom od izletišta u okolini grada, GO Pantelej započela je akciju čišćenja divljih deponija i smetlišta na svojoj teritoriji.

- Ova opština slične aktivnosti sprovodi svake godine, jer je za sve građane važno da slobodno vreme provode u prirodi, ali i da je čuvaju od štetnih uticaja - kaže predsednik, Srđan Savić.

Volonteri iz ekoloških udruženja, nadležna javna preduzeća, uz podršku Gradske opštine Pantelej organizovali su veliku akciju čišćenja divljih deponija i smetlišta duž puta koji vodi do Kameničkog visa i Cerjanske pećine. Ova popularna izletišta svake godine mesto su okupljanja velikog broja Nišlija za vreme praznika, a opština se potrudila da im boravak protekne u čistom okruženju.

Povod za akciju bio je i Dan planete Zemlje, 22. april, kada značaj očuvanja prirode treba da bude svakom na prvom mestu.

Gradska opština Pantelej nastaviće sa ovakvim akcijama i u narednom periodu, a posebno kada prođu praznici, s obzirom da, uprkos apelima i pričama o očuvanju životne sredine, posle izletnika nekad ostanu prave deponije.

Povezane vesti