018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Akademija za informaciono-komunikacione tehnologije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Niški klaster naprednih tehnologija pokrenuo je Akademiju za informaciono-komunikacione tehnologije za dvadeset četvoro polaznika. Tokom šestomesečne obuke oni će steći znanje iz IT oblasti koje će im omogućiti da se lakše zaposle, a glavna prednost ove akademije je što je program prilagođen potrebama privatnih kompanija, kažu u Klasteru.

Mladi i ambiciozni, njih dvadeset četvoro, uglavnom studenti Elektronskog fakuleta, imaju zajedničke težnje – da usavrše svoje znanje iz oblasti informacionih tehnologija. Izabrani su od oko 140 prijavljenih kandidata za Akademiju informaciono-komunikacione tehnologije koju organizuje Niški klaster naprednih tehnologija. Kako kažu, ono što ih je izdvojilo je želja da posao nađu u Srbiji.

Akademiju finansira USAID projekat održivog lokalnog razvoja, a pristup ovim fondovima je veoma važan za razvoj grada, istakao je gradonačelnik Niša prof.dr Zoran Perišić.

Polaznici će imati teorijska predavanja, ali i praksu u firmama koje su članice Klastera, a program je usklađen konkretnim potrebama kompanija.

Vrednost projekta je 50 hiljada dolara, a ukoliko bude bilo sponzora, Klaster će organizovati još ciklusa. Kako kažu, firme moraju da prilagode svoje poslovanje modernim tehnologijama. Za to im je neophodan obučen kadar, a njihova Akademija spaja privatni biznis sa obrazovanjem, što će, nadaju se, obezbediti ovim mladim ljudima adekvatan posao.

 

 

 

Povezane vesti