018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Agencija traži novu procenu kapitala TV stanica ! (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na adrese tzv. državnih medija juče je stiglo obaveštenje da se za njih mora uraditi nova procena kapitala i to najkasnije do 1. jula. Država sada mora da odgovori da li će to produžiti rok za privatizaciju, ili će potencijalni kupci medija morati da se jave na aukciju iako ne znaju vrednost onoga što kupuju.
Nejasnoća vezanih za privatizaciju medija svakog dana je sve više. Tako je na adrese opštinskih i gradskih medija juče stiglo saopštenje iz agencije za privatizaciju da je neophodno uraditi novu procenu kapitala za 2014. godinu jer je postojeća iz 2013. zastarela. Da haos bude veći rok za procenu je 30 dana, odnosno 1. juli. To znači da istog dana kada ističe rok za privatizaciju odnosno gašenje medija, ističe i rok za procenu kapitala.
Ako rok za privatizaciju ne bude produžen znači da bi prodaja medija morala da počne bez najnovije procene kapitala, odnosno, potencijalni vlasnik bi trebalo da se odluči na kupovinu medija iako ne zna njegovu pravu vrednost. Utisak je da se haos oko privatizacije medija nastavlja a mišljenja stručnjaka su podeljena od jednih koji smatraju da je po sredi još jednom neusaglašenost i nesaradnja državnih organa, do onih drugih koji u tome vide zlu nameru čiji je cilj na kraju gašenje, a ne prodaja medija. Pri tome ministri i dalje ponavljaju da se rok neće pomerati i još pozivaju zaposlene da se jave za socijalni program.
I dok rokovi i pravno suprotstavljene odluke stižu jedni druge nadležna Ministarstva kulture i privrede se još ne oglašavaju. Oni ipak moraju da odgovore da li će najnoviji zahtev o procenui kaputila produžiti rok za privatizaciju, ili će potencijalni kupci medija morati da se jave na aukciju iako ne znaju vrednost onoga što kupuju.