018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Advokati u sudnicama od ponedeljka (VIDEO)

Komentari: isključeni

Advokati su odlučili da posle četiri meseca prekinu štrajk i počnu sa radom u ponedeljak, 26. januara, nakon što su u „Službenom glasniku“ objavjаljene izmene i dopune pojedinih propisa za koje se zalagala advokatura. Reč je o izmenama zakona o javnom beležništvu, prometu nepokretnosti, vanparničnom postupku, porodičnog zakona i Zakona o nasleđivanju.
Kako je rekao predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević, odluku je doneo Upravni odbor na sednici u Subotici i ponovio da će advokati početi sa radom u ponedeljak, 26. januara, a do tada će, o početku svog rada, obavestiti klijente i ostale nadležne organe.
I sudnice u Nišu će od ponedeljka biti pune, kao što je to bilo do sredine septembra, kada je počeo protest advokata.
Srpsko pravosuđe bilo je u blokadi od 17. septembra prošle godine, kada je više od 8.000 advokata obustavilo rad, tražeći izmene propisa o javnom beležništvu, regulisanje paušalnog oporezivanja i smenu ministra pravde.Nakon višemesečnih pregovora sa Ministarstvom pravde stručni timovi Advokastke komore Srbije i ministarstva usaglasili su izmene poreskih propisa, dok treći zahtev advokature – smena ministra pravde, kako je ranije saopšteno, ostaje, ali nije neophodan uslov za prekid protesta.

Povezane vesti