018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Advokati nezadovoljni predlogom Ministarstva finansija (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ministarstvo finansija dostavilo je Advokatskoj komori Srbije predlog sporazuma o paušalnom oporezivanju advokata za ovu godinu. U niškoj Advokatskoj komori kažu da nisu zadovoljni predloženim, i da će svoj konačan stav saopštiti posle sednice Upravnog odbora Advokatske komore Srbije zakazane za 8.novembar.

Predloženim rešenjima, porez advokatima trebalo je da bude povećan od 30 do 100 odsto. Posle njihovih žalbi iz Ministarstva finansija stiže novi predlog, kojim advokati nisu zadovoljni.

Zbog prekršaja odluke Advokatske komore Srbije o obustavi rada, privremenom zabranaom bavljenja advokaturom kažnjeno je 8 advokata iz Niša.

Iako su nedavno usvojene izmene Zakona o javnom beležništvu, advokati i dalje ne pristaju na to da njihove ugovore, notari prilikom overe mogu da menjaju. S druge strane, predsednik Komore javnih beležnika Miodrag Đukanović ocenjuje da bi ovakvi zahtevi advokata, predstavljali suštinsku izmenu koncepta javnih beležnika, jer bi se u tom slučaju, njihov posao sveo na overitelje potpisa, što je, kako ističe, apsolutno neprihvatljivo.

Povezane vesti