018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Advokati bliže dogovoru sa Ministarstvom (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nakon više od tri meseca obustave rada svih advokatskih komora Srbije, pravi pregovori, sa razmenom stavova i mišljenja, počeli su juče, kažu u niškoj advokatskoj komori. Tvrde da je razgovor sa resornim ministrom i pomoćnicima, bio dug i iscrpan, da su napravljeni određeni pomaci, ali da će pregovaranja tek biti, i procenjuju da će štrajk trajati još nekih desetak dana.
Blokada pravosudnog sistema Srbije, uskoro bi mogla da bude završena, kažu predstavnici advokatskih komora Srbije, ali tek nakon što ih resorno Ministarstvo sasluša i ispuni zahteve o kojima pričaju gotovo puna četiri meseca. Tvrde da prvi pravi pregovori svakako imaju veze i sa međunarodnom podrškom koju su imali na jučerašnjem sastanku.
Pomak koji je napravljen dogovorom o paušalu, samo je početak, kaže Brankica Orlović, i tvrdi da Advokatska komora Srbije i dalje ostaje bukvalno pri svim svojim zahtevima.
Podsećamo, advokati u Srbiji su u štrajku od 17. septembra, pošto je Skupština AKS 13. septembra donela tu odluku uz zahteve da se izmeni Zakon o javnom beležništvu i prateći set zakona, regulisanje paušalnog oporezivanja advokata i smenu ministra pravde.

Povezane vesti