018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Administracija odlaže otvaranje obdaništa

Obdanište u Naselju „Branko Bjegović“, završeno pre godinu dana, opremljeno je i izgrađeno u potpunosti u skladu sa Pravilnikom o dečjim ustanovama iz 2009. godine i ima urednu građevinsku dozvolu. Izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada, Branislav Jovanović, očekuje da će i problemi sa administracijom uskoro biti rešen, kako bi oko 270 mališana napokon krenulo u ovaj vrtić.

Prema Jovanovićevim rečima, vrtić nije dobio upotrebnu dozvolu, jer je nakon izgradnje procenjeno da na kotlarnicu na mazut može biti priključena samo obližnja škola, a ne i obdanište, kako je predviđeno planskom dokumentacijom i za šta postoji građevinska dozvola.

Jovanović nije mogao da potvrdi kada će vrtić početi da radi, jer se, kako kaže, u ovom trnutku ne zna ko će obezbediti gas za novoizgrađenu gasnu stanicu, kako bi krenuli probni radovi. A ovo nije usamljen primer, kada je reč o problemima sa administracijom.

Obdanište u naselju Branko Bjegović, čija je površina 1800 kvadrata i koje je u potpunosti opremljeno, ima kapacitet da primi dvesta sedamdesetoro dece. Ukupna vrednost radova iznosi oko sedamdeset miliona dinara, a radove je izvelo preduzeće “Gramont inženjering” iz Niša.

 

Povezane vesti