018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Adaptirano vozilo za čišćenje podzemnih kontejnera (VIDEO)

Komentari: isključeni

Podzemne kontejnere u Nišu, od danas čisti adaptirano vozilo, čime će stepen higijene u gradu biti povećan. Medijana je u vozilo ulozila tri miliona dinara, a proizvođač je firma “Resor“ iz Gadžinog Hana.

Održavanje podzemnih kontejnera je jeftinije, a njihov vek je znatno duži od klasičnih. Takozvana specijalna ruka adaptiranog vozila, izvlači poklopac sa napunjenom vrećom, i prazni je tako da okolni prostor ostaje čist. Ispražnjena vreća se pere u perionici „Mediane“ i zamenjuje novom.

U poslednjih 7 meseci, na području Grada, postavljeno je 12 podzemnih kontejnera. U Javno-komunalnom preduzeću „Mediana“ zadovoljni su načinom na koji građani odlažu otpad, ali ipak navode da bi vlasnici lokala oko kafane “Stara Srbija“ i pijace “Boško Buha”, trebalo što pre da promene svoje navike.

Preko Direkcije za izgradnju grada, raspisan je tender za nabavku jos 8 podzemnih kontejnera do kraja godine, dok bi tokom naredne, trebalo da bude kupljeno još 50. Tako odlaganje smeća na ovaj način, u Nišu, kao u evropskim gradovima, više neće biti izuzetak, već pravilo.

Povezane vesti