018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

A. Popović: „Ei će tražiti da bude izuzeta iz procesa privatizacije“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Privatizacija Elektronske industrije nikome ne bi korisitila, te će tako ovo preduzeće tražiti da bude izuzeto iz procesa privatizacije, kaže direktor Aleksandar Popović. Napravljen je koncept da se formira novo privredno društvo na koje bi se prebacila celokupna imovina ei elmaga i delovi holding korporacije, i to novootvoreno preduteće bi pravljalo industrijskom zonom. Vlasnik ovog preduzeća bila bi Republika Srbija a upravljačka prava u rukama grada Niša.
Stanje u Elektronskoj industriji je redovno, prošle godine je sproveden i socijalni program, broj radnika doveden je na optimalan nivo, tako da se zarade i ostale obaveze isplaaćuju redovno. Međutim, Elektronska industrija, tj holding korporacija sa 21 zavisnim preduzećem, nalazi se na spisku preduzeća koja trebaju ući u stečajni postupak.
Ukoliko bi došlo do privatizaicije EI Elmaga, ili dela Elektronske industrije,onaj ko bi ih kupio imao bi potpuni monopol nad snabdevanjem električnom energijom cele elektronske industrije. Nikome u toj situaciji ne bi bilo dobro.
Rokovi su takvi da će se o tome pričati narednih meseci. Kako ocenjuje Popović, do jeseni bi ovo pitanje trebalo da bude rešeno.