018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

82 crteža za Srpsko-ruski humanitarni centar (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U znak zahvalnosti za sve što su ruski spasioci učinili tokom vanredne situacije zbog poplava, učenici Umetničke škole u Nišu poklonili su crteže Srpsko-ruskom humanitarnom centru koji su namenjeni učesnicima ove misije. Ideja za ovu akciju potekla je od načelnika Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandra Cvetkovića.

Pripadnici ruskog centra za vanredne situacije među prvima su pritekli u pomoć kada je u većem delu zemlje krenula borba sa vodenom stihijom. Kako je istakao kodirektor Srpsko-ruskog humanitarnog centra Viktor Safjanov, zahvaljujući dobroj saradnji bila je moguća i brza reakcija. U akcijama spasavanja učestvovao je 71 ruski vojnik, a Safjanov kaže da mu je drago što je ovako kreativan dar stigao baš na Dan Rusije.

Ideja za ovu akciju potekla je od načelnika Nišavskog upravnog okruga dr Aleksandra Cvetkovića koji kaže da je ovo samo mali znak zahvalnosti za ono što su Rusi učinili tokom vanredne situacije, a zamenik komandanta štaba za vanredne situacije prof. Dr Žarko Ranković kaže da je još jednom pokazana važnost postojanja rukso-srpskog humanitarnog centra.

Direktorka Umetničke škole Olivera Mićunović i njeni učenici kažu da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv za ovu akciju.

Učenici su uradili 82 slike. Najveći deo biće poslat spasiocima koji su učestvovali u akcijama spasavanja, dok će jedan deo ostati u prostorijama centra.

Povezane vesti