018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

63 godine „Tržnice“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Održanje finansijske konsolidacije, otvaranje novih objekata poput mini i stočne pijace,kao i rekonstrukcija pijace Krive livade, neki su od planova niške Tržnice. Ovo je povodom dana preduzeća i 63 godine pijačne delatnosti rekao direktor Radovan Milojević.

Prvi put, posle 10 godina, Tržnica je kraj poslovne 2014. završila suficitom od milion dinara.Ovaj uspeh postignut je smanjenjem troskova za 60 odsto i broja zaposlenih sa 219 na 209 zaposlenih.

Pod okriljem Tržnice posluje 11 pijaca i Sajmište. Od ukupno 2500 tezgi, zbog krize, slobodno je čak 750. Ideja Tržnice je da ih pod povoljnijim uslovima izda licima sa tržišta rada i to minimum na dve godine.S tom namerom od 27.do 30.aprila na Sajmistu ce biti organizovan i Sajam profesionalne orijentacije i samozapoljavanja. Smanjenje prihoda od čak 20 miliona dinara, zbog izdavanja manjeg broja tezgi Tržnica namerava da nadoknadi otvaranjem mini pijaca, preuzimanjem stočne, rekonstrukcijom pijace Krive livade, izgradnjom veletržnice.

Da bi Tržnica bolje poslovala, dodaje Milojević, država, pre svega, treba da suzbija šverc pijačne robe iz zemalja u okruženju i sivu ekonomiju, koja stimuliše prodavce sa tezgi da robu prodaju nelegalno na ulici, jer tako izbegavaju troškove zakupa koji iznose od dve do pet hiljada dinara mesečno.