018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

6. aprila centar grada – veliki sportski teren (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Centar grada u ponedeljak 6. aprila biće pretvoren u veliki sportski teren. Tog dana obeležava se međunarodni dan sporta, pa će svoja umeća Nišlijama pokazati preko 500 sportista.

Interesovanje za učešće u obeležavanju Međunarodnog dana sporta i ove godine je veliko. Na glavnom gradskom trgu 6. aprila predstaviće se preko 500 sportsita u preko 50 sportova.

U obeležavanju Međunarodnog dana sporta učestvovaće brojni klubovi i organizacije, među kojima su i odbojkaški klub Niš, sportsko udruženje Nais, gimnastički klubovi, plesne grupe i mnogi drugi. Biće organizovano i predavanje o  zdravom načinu života, dok će se svima preko skype-a obratiti i poznati srpski sportisti, poput Saše Đorđevića, Stefana Jovića i Ivana Miljkovića. Organizatori najavljuju i debatu u „Kupina bioskopu“, a cilj ovih aktivnosti, koje će trajati od 10 do 16 sati,  da se građanima ukaže na značaj bavljenja sportom, a pre svega na njegov uticaj na zdravlje ljudi i dece.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 23. avgusta 2013. godine, na inicijativu tada predsedavajućeg Vuka Jeremića i Međunarodnog olimpijskog komiteta, koga je predstavljao predsednik  Žak Rog, usvojila je rezoluciju kojom je 6. april proglašen Međunarodnim danom sporta. Ovaj datum je izabran u znak sećanja na dan kada su otvorene prve moderne Olimpijske igre u Atini 1896. godine.

Povezane vesti