018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

53 godine Pravnog fakulteta

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Pravni fakultet u Nišu obeležio je 53 godine rada. Za to vreme ova visokoobrazovna institucija stekla je veliki ugled i stvorila veliki broj kvalitetnih kadrova, koji su ostvarili značajne rezultate u pravosuđu, privredi, državnoj upravi i drugim oblastima, kaže dekan Pravnog fakulteta profesor doktor Miroslav Lazić.

Tokom 53 godine rada, zvanje diplomirani pravnik steklo je više od 6000 studenata, magistritrirao je 121 kandidat, dok njih sedamdeset dvoje ima titulu doktora pravnih nauka.

Iako se možda nekome čini da je to mali broj, dekan Lazić kaže da ne stvaraju kadrove radi kvantiteta, već da bi osigurali kvalitetan intelektualni resurs neophodan za predstojeće reforme. Odlični rezultati na mnogobrojnim domaćim I međunarodnim takmičenjima pokazali su da mnogi studenti Pravnog fakulteta imaju kapacitet da postanu veliki stručnjaci, dodaje Lazić.

Dekan je naglasio da je fakultet izvršio reformu nastavnog plana i da je podnet zahtev za akreditaciju četiri studijska programa na osnovnim, master i doktorskim studijama. Lazić dodaje i da su uvedene brojne izmene u cilju efikasnijeg studiranja u skladu sa evropskim tendencijama.

Svečanoj akademiji povodom 53. rođendana prisustvovali su predstavnici fakulteta i Univerziteta u Nišu, zatim drugih pravnih fakulteta iz zemlje i inostranstva, kao i predstavnici pravosuđa, advokatske komore i drugih institucija.

Povezane vesti