018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

50 godina rada Stomatološke klinike (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niška klinika za stomatologiju od ovog meseca ima digitalni ortopantomograf – aparat za snimanje vilica, zahvaljujući kome zubari mogu pacijentima da pruže kompletnu uslugu, kaže direktor Klinike Aleksandar Mitić.

Stomatološka klinika obeležila je 50tu godišnjicu postojanja, a tom prilikom ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je istakao da bi trebalo pronaći zakonska rešenja da donatori koji opremaju zdravstvene ustanove budu nagrađeni kroz oslobađanje od poreza.

Klinika za stomatologiju u Nišu postoji već pola veka. Danas ona ima 25 postelja sa intenzivnom negom, 3 operacione sale i 7 odeljenja, među kojima su maksiofacijalna hirurgija, ortopedija vilica, dečija stomatologija i oralna hirurgija. Na klinici za stomatologiju trenutno radi 137 lekara i medicinskog osoblja, što je nedovoljan broj s obzirom na to da ovde gravitira 1700 000 ljudi, kaže direktor Mitić.

Novina je najsavremeniji digitalni ortopantomograf za snimanje vilica za čiju je kupovinu Ministarstvo prosvete obezbedilo polovinu novca.