018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

5.000 sveća u slavu hrišćanstva (VIDEO)

“I ja sam deo krsta”, naziv je akcije koju GO Medijana sprovodi uz pomoć Eparhije niške i osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada u sklopu obeležavanja Milanskog edikta.

Petog oktobra u 21 sat na raskrsnici Bulevara Nemanjica i Sremske biće formiran živi krst sa 5.000 sveća, koji će domaćoj i svetskoj javnosti preneti snažnu poruku mira i tolerancije.

Akcija “ I ja sam deo krsta“ predstavlja krunu svih aktivnosti GO „Medijana“ u okviru obeležavanja velikog jubileja, 17. vekova od Milanskog edikta.

Projekat predstavlja uvod u finalnu manifestaciju povodom obeležavanja Milanskog edikta, svetu liturgiju koju će služiti svi pravoslavni patrijarsi.

U okviru pratećeg programa prisutnim građanima biće na video-bimu prikazan dokumentarni film iz 1913. g. “1600 godina hrišćanstva”. A svetleći krst na raskrsnici bulevara i Sremske ulice biće iz helikoptera Vojske Srbije sniman kamerama nacionalnog servisa. Snimak ovog događaja u međunarodnoj razmeni biće emitovan na svim svetskim televizijama.

 

 

 

 

Povezane vesti