018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

49. medjunarodna konfrencija o komunikacionim i energetskim sistemima (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Studenti elektronskog fakulteta imaće prilike da u toku ove nedelje vide predstavljanje najnovijih dostignuća u komunikacionim i energetskim sistemima i tehnologijama zahvaljujći 49. medjunarodnoj konfrenciji koji se održava na filozofskom fakultetu. Svake treće godine Niš je domaćin naučnika iz celog sveta, a ovaj kongres se održava i u Bugarskoj i Makedoniji, i jedan je od najvažnijih u svom domenu.
Elektronski fakultet i grad Niš će do petka biti domaćini predstavnicima najprestižnijih fakulteta iz čitvog sveta u domenu komunikacija i energetskih sistema i tehnologija. Prof. dr Bratislav Milovanović, kaže da je ponosan što je Elektronski fakultet skoro pola veka uključen u konferenciju koja je od ovakve međunarodne važnosti.
Organizatori skupa na čijim se fakultetima ova konferencija takodje održava, pored Elektronskog fakultea u Nišu su i Fakultet telekomunikacija iz Sofije i Fakultet tehničkih nauka iz Bitolja.
Osim što će svi učesnici imati priliku da razmene znanja, iskustva i ideje, organizatori kažu da je ovo odlična prilika da se ostvare kontakti i uspostavi duublja saradnja izmedju fakulteta.