018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

48. Dani preventivne medicine (VIDEO)

Komentari: isključeni

Posle epidemijske 2013. godine, koju je obeležilo širenje virusa groznice zapadnog Nila, očekuje se da će u Srbiji broj zaraženih osoba tokom ove godine biti znatno manji. Ovo je samo jedna od procena lekara o kojoj će se razgovarati na Danima preventivne medicine u Nišu, najavio je prof. dr Branislav Tiodorović.

Reč je o međunarodnom kongresu koji će od 23. do 26. septembra biti održan 48. put u Nišu,

Institut za javno zdravlje u Nišu i ove godine ugostiće oko 300 lekara iz Velike Britanije, Italije, Rumunije, Grčke i Srbije. Reč je o međunarodnom kongresu na kome će se četiri dana govoriti o aktuelnim zaraznim bolestima, epidemijama masovnih nezaraznih bolesti, mikrobiologiji, ishrani, zivotnoj sredini i uopšte o promociji zdravlja i funkcionisanju zdravstvenog sistema.

Više od 130 radova biće predstavljeno na niškom Medicinskom fakultetu i Institutu za javno zdravlje Niš. Prvi put će se predstaviti i kompletan izveštaj o širenju, kao i načinima suzbijanja virusa groznice Zapadnog Nila, tokom prošle i ove godine u našoj zemlji, najavljuje epidemiolog prof Branislav Tiodorović.

Podsetimo, u Srbiji su prošle godine registrovana 303 obolela od virusa koji prenose zaraženi komarci, a od čijih posledica je umrlo 35 osoba. Svi zaključci 48. Dana preventivne medicine u Nišu biće publikovani u naučnom zborniku.

 

Povezane vesti