018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

46 opština na Sajmu preduzetništva i lokalnih samouprava (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović otvorio je juče dvanaesti Međunarodni sajam preduzetništva i peti Sajam lokalne samouprave, koji se ove godine održavaju u Hali 1 Beogradskog sajma pod zajedničkim sloganom: “Poveži se”. “

- Razvoj Srbije u narednom periodu, vidimo u razvoju malih i srednjih preduzeća i povezivanju lokalnih samouprava kao efikasnih servisa građana i privrednika - istakao je prilikom otvaranja ministar Mirović.

Za tri sajamska dana, predstavnici 46 lokalnih samouprava zajedno sa više od 300 izlagača Biznis baze iz Srbije, susednih zemalja kao i zemalja EU, radiće na predstavljanju sopstvenih resursa, unapređenju ekonomskog ambijenta i uspostavljanju konkretnih poslovnih odnosa.

Sektor malih i srednjih preduzeća za domaću privredu predstavlja šansu za povećanje zaposlenosti, izlazak iz krize i uspešan završetak tranzicije, rečeno je na svečanosti prilikom otvaranja Sajma.

Gradska opština Medijana redovno nastupa na sajmu lokalne samouprave koji se ove godine održava zajedno sa Biznis bazom pod zajedničkim sloganom „Poveži se“.

Organizatori ovogodišnjeg Sajma preduzetništva i lokalne samouprave su Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, Privredna komora Srbije i Beograda, kao i Stalna konferencija gradova i opština.

 

 

Povezane vesti